Úvodní » Motocykly » Honda CMX500 Rebel 2017 - vydařený cruiser pro mladé


Honda CMX500 Rebel 2017 - vydařený cruiser pro mladé

Novinky u Hondy jsou poslední dobou orientovány spíše na sportovněji laděné náháče a na cruisery není moc prostoru. Na různých výstavách se však jeden cruiser objevil. Jde o dlouho známý model Rebel, ovšem v novém kabátku. Jeho představení probíhalo v Americe, ale prodávat se bude i v ČR.

Vývoj modelu

Motocykl navrhoval stejný chlapík, co tvořil Hondu NM4 Vultus. Vultus je vhodný spíše pro Batmana. Rebel "naštěstí" takovou sci-fi novinkou není. Na první pohled je vidět, že se Rebel narodil v Americe. Ne že by se tam vyráběl, design ale pochází ze zámoří. 

Technické specifikace

Detailní technické specifikace zatím nejsou známy, ale už toho víme poměrně dost. Řadový dvouválec Honda s objemem 471 ccm je známý z modelu CB500. S výkonem 33,5 kW to sice není žádný trhač silnic, s maximem otáček 8 500 za minutu budete hledat brumlavý zvuk těžko. Ale je to cruiser, pro které jsou běžné vysokootáčkové motory.

Maximální točivý moment 44,6 Nm pocítíte už v 6 000 otáčkách za minutu. Pravděpodobně nejlepší na této motorce je vhodnost i pro řidiče s řidičským průkazem A2. Nemusíte tedy mít žádnou praxi a můžete jezdit už od 18 let.

Jízdní vlastnosti a rozměry

Typický custom cruiser bude skvělou volbou pro mladé motorkáře nejen díky jeho optimálnímu výkonu, ale také pro jeho nízké těžiště. S rozvorem 1 488 milimetrů bude skvěle ovladatelný nejen na okreskách, ale i ve městě.

Na žádném motocyklu nesmí podle nejnovějších předpisů chybět ABS - Rebel tomu tedy není výjimkou. Možná "naštěstí" je ABS jediný elektronický asistent na cruiseru z ocelových trubek, plechu a úžasného motoru.

Dospělá motorka

Rebel nabízí možnost odstranění druhého sedla. Po odejmutí vypadá motocykl opravdu dospěle a nebudete si s ním připadat jako tintítka na srazech a vyjížďkách. Pohodlný bude navíc i pro osoby s výškou 190 centimetrů.

Samozřejmostí je možnost dokoupení mnoha doplňků - třeba zadního nosiče nebo chromovaných stupaček.

Více na Motorkari.cz/honda-rebel-500

[Přeskočit navigaci]