Úvodní » Automobily » Nová Škoda Superb 2015


Nová Škoda Superb 2015

Nová Škoda Superb byla konečně představena. Oficiální představení probíhalo v pražském Fóru Karlín za přítomnosti zástupců světových medií a dalších významných hostů. Novinka mladoboleslavské automobilky byla již od začátku února postupně odhalována, ale celkové provedení bylo tajemstvím.

Nová generace Škody Superb bude ještě světu představena a ukázána v březnu na ženevském autosalónu a od června začne být prodávána včetně vrcholné verze Laurin&Klement. Verze kombi se pak představí na podzim.

Nová Škoda Superb 2015

Více místa

Mladoboleslavská novinka má jasný cíl, a to získat nové zákazníky, jak ze soukromého, tak i podnikatelského sektoru. Nová Škoda Superb má ambice konkurovat vozům z vyšší střední třídy, ačkoliv je zařazena o třídu níž.

Nabízí největší zavazadlový systém ze všech automobilů Škody. Hravě poráží všechny své konkurenty ve stejné třídě s 625 litry obsahu. Možnosti upravovat podlahu, sklápět opěradla zadních sedadel nebo sklopit opěradlo spolujezdce pro přepravu až 3 metru dlouhých předmětů, činí zavazadlový prostor velmi variabilní.

Nová Škoda Superb 2015 2

Nový Superb má největší interiér ze všech generací. Šířka v úrovni loktů předních sedadel se zvětšila o 4 cm na konečných 1507 mm. Vznikl také větší prostor nad hlavou. V zadní části se pak zvětšil prostor na kolena o 157 mm a je zde o 69 mm více místa v úrovni loktů.  Díky koncernové modulární platformě MQB, je auto celkově více prostorné, což je způsobeno především větším rozvorem náprav a rozchodem kol.

Výkon až 280 koní

Na výběr bude z 8 motorizací. Všechny motory budou splňovat emisní normu Euro 6 a budou sériově vybaveny systémem start – stop a rekuperací brzdné energie. Nabídka zahrnuje 5 benzínových a 3 dieslových agregátů. Vrcholný benzínový čtyřválec 2,0 TSI dosáhne výkonu 280 koní. Nejsilnější naftový motor 2,0 TDI poskytne výkon 190 koní. Obě tyto varianty budou k dispozici s pohonem na všechny 4 kola.

Nové technologie

Vůz je nabitý nejpokrokovějšími technologiemi. Úplnou novinkou automobilu Škody je adaptivní podvozek s pěti volitelnými jízdními režimy, třízónová klimatizace nebo zadní parkovací kamera. Pro lepší komfort je k dispozici elektronická parkovací brzda nebo připojení vozu k internetu prostřednictvím sítě LTE. 

Interiér Škody Superb 2015

K dispozici budou i prvky usnadňující parkování nebo bezpečnou jízdu. Například asistent automatického parkování nebo funkce pro bezpečné vyjíždění z příčného parkovacího místa, kdy se hlídá slepý bod systémem Blind Spot Detect. Na výběr bude také multikolizní brzda, systém hlídající jízdní pruh nebo asistent, který se postará o popojíždění v zácpě. Jiné systémy pak hlídají unavenost řidičem, jako Emergency Assist, nebo kontrolují dopravní značky.

Simply clever prvky

Pro lepší orientaci ve špatném počasí jsou k dispozici dešťové nebo světelné senzory, asistent pro přepínání dálkových světel. Dokonalé bezpečí zaručí až 9 airbagů. Mezi další simply clever prvky patří držák na tablet nebo zásuvka pro zadní spolujezdce. Novinkou je elektrické otvírání pátých dveří, kdy u verze liftback reagují na čidlo pod nárazníkem. Elegantně schovaná škrabka na led pod víčkem nádrže nebo dva deštníky v prostoru dveří, jsou již tradičními doplňky vozu.

Nová Škoda Superb 2015 3 

[Přeskočit navigaci]