Úvodní » Automobily » Nová Škoda Fabia III modelové řady 2014


Nová Škoda Fabia III modelové řady 2014

Po měsících spekulací, špionážních fotek, grafických návrhů a postupného odhalování jednotlivých částí nového automobilu, Škoda konečně představila finální podobu nové Fabie. Výroba se rozjíždí právě v těchto dnech na přelomu srpna a září, světová premiéra se pak uskuteční na autosalonu v Paříži a auto dorazí k prvním zákazníkům ještě letos před koncem roku.

Lehčí, širší a nižší

Nová Škoda Fabia III měří na délku 3984 mm, na výšku 1611 mm, ale co je nejdůležitější, tak na šířku povyrostla o celých 90 mm na 1588 mm. Přes kratší délku vozu narostl interiér o 8 mm. Podle dostupných informací má nová Fabia v základním provedení vážit až o 65 kg méně než u předchozí generace.

Nová Škoda Fabia III

Rozměrný zavazadlový prostor

Nová Škoda Fabia dominuje nad konkurencí objemem zavazadlového prostoru. Ten nyní v základu nabídne 330 litrů a po sklopení zadních sedadel dokonce až 1150 litrů, což je však o 30 litrů méně než u současného modelu, ale i přesto bude v konkurence dominovat. Národ chalupářů však jistě ocení nákladovou hranu zavazadelníku ve výšce 659 milimetrů, stejně jako ložnou plochu širokou 960 mm.

Motorizace

Základem nabídky je tříválec 1.0 MPI o výkonu 44 kW (60 koní), který by mohl do města stačit, ale určitě se většina lidí bude zajímat spíš o motor s výkonem 55 kW (75 koní) nebo mnohem silnější 1.2 TSI o výkonu 66 až 81 kW (90 až 110 koní). Nabídku turbodieselů bude tvořit zcela nový motor 1,4 TDI ve výkonových stupních 55, 66 a 77 kW (75, 90 a 105 k). Sedmistupňový automat DSG bude k dispozici pro motory 1.2 TSI (81 kW) a 1.4 TDI (66 kW), jinak dostanete standardně pětistupňový manuál.

Široká možnost individualizace

Mladoboleslavská automobilka chce být zajímavější pro mladé zákazníky, a proto nabídne širokou možnost individualizace vozu. Vybrat si budete moci z 15 odstínů karoserie a různých barevných provedení střechy, hliníkových kol a zrcátek. Vyšší verze dostanou i systém MirrorLink, který umožňuje zobrazit displej chytrého telefonu v palubním systému. Ačkoli základní verze nebude mít klimatizaci ani elektrické ovládání oken, Škoda prý připraví výhodný paket, který tyto položky přidá za akceptovatelný příplatek.

Interiér vozu

Výroba začala

Z modernizované výrobní linky sjel vůbec první exemplář, který dostal barvu karoserie Race Blue. Nová Fabia má navázat na prodejní úspěchy svých předchůdců. Obou generací se prodalo více než 3,5 milionů exemplářů. Uvidíme, jaká budou čísla u nového modelu, ale automobilka si od něj slibuje mnohé.

Nová Škoda Fabia III pohled na zadní část vozu

[Přeskočit navigaci]