Úvodní » Automobily » Nejúspěšnější hybridy roku 2017


Nejúspěšnější hybridy roku 2017

Hybridní automobily mají stále větší prodeje a začíná o nich uvažovat stále více lidí. Japonské značky a obzvláště Toyota dává téměř do všech svých modelů vedle klasických agregátů také hybridy. Toyota má rovnou čtyři nejprodávanější hybridy za rok 2017 a tak konkurenci jasně ukazuje, kdože bude lídrem ve výrobě elektrických vozů budoucnosti. 

Co stojí za úspěchem hybridů od Toyoty?

Toyta má příznivou cennovou politiku hybridů, která startuje například u modelu Auris na 530 tisících. U menšího Yarise je cena hybridu ještě o více než sto tisíc příznivější. Yaris je v soušasnosti vůbec nejlevnější hybrid, bohužel jeho spotřeba již příliš hybridní auto nepřipomíná - tento prcek si vezme klidně k pěti litrům na 100/km. Toyota CH-R je nabízena ve dvou motorových verzích - jedna je hybridní 1.8 a druhá 1.2 benzín. Mnoho lidí co chce tento výrazný model, tak sáhne právě po hybridu.

V jiných zemích EU se Toyotě daří ještě o poznání lépe v prodeji hybridů. Vždyť v polovině letošního roku tvořil prodej hybridů u Toyoty neuvěřitelných 40% celkových tržeb.

 

Konkurence z Německa

BMW i3 REX je po všech stránkách velice dobrý hybridní vůz, ale při pohledu na cenovku vás může lehce zamrazit. Po přidání příplatkové výbavy se hravě dostanete na cenovku atakující 1.300.000 Kč. Za takévé peníze si u Toyoty vyberete nejdražší model RAV4 a ještě vám možná nějaká ta korunka zbyde na účty za elektřinu. Letos jich bylo v České republice prodáno 17 kusů.

Podobně je na tom také německý "lidový" bestceler VW Passat, jehož dýleři prodali 13 kusů. Passat vyjde zhruba o sto tisíc levněji než BMW i3, ale nenabízí tak originální image a spotřeba je o trochu vyšší, přesto se zdá být Passat v zásadě lepší volbou než BMW.

 

Kia Niro

Kia přišla s úplně novým modelem, který je za příznivou cenu a s atraktivním designem. Cena nové hybridní Kii je přes šestcet tisíc s velice slušnou výbavou. Oproti Passatu si řekne o zhruba dvojnásobek paliva, ale to při pohledu na počáteční cenu nehraje větší roli. Hodnoty zrychlení 11.5 km/s a maximální rychlosti 160 km/h u hybridní Kii příliš neohromí, avšak pokud se s tímto faktem smíříte, dostavene výborně vybavené hybridní vozítko za příznivou cenu. Kia prodala zatím v roce 2017 68 kusů modelu Niro.